GRAVELTY SIENA

17 – 22 april 2025 – Paasweekend

ONTDEK DE WEGEN VAN DE STRADE BIANCHE

Vierdaags gravel avontuur in het hart van Toscane

Dit najaar organiseren we een geweldig meerdaags gravelevent vanuit Siena onder naam; Gravelty Siena. Gelegen in het hart van Toscane waar talloze gravelwegen, bekend van de Strade Bianche, samenkomen.

In het voorjaar van 2025, tijdens het Paasweekend van 17 tot en met 22 april, is Siena de uitvalsbasis voor vier onvergetelijke gravel etappes.

Ga met NL Tour Rides mee op gravelavontuur. We hebben vier gevarieerde routes ontworpen die alle highlights van de regio aandoen. Volop iconische ‘witte wegen’ en veel off-road wisselen elkaar af en terwijl je van het ene naar het andere middeleeuwse dorpje fietst.

Dit alles uiteraard geheel verzorgd inclusief hotel (Siena Hills Apartments ), begeleiding onderweg, verzorgingsposten en nog veel meer! Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Gravelty Siena biedt plaats aan maximaal 80 deelnemers.

SIENA HILLS APARTMENS

Siena Hills Apartments de uitvalsbasis voor vier onvergetelijke gravel etappes. Het hotel is een elegante residentie gesitueerd in een groene omgeving op enkele minuten van het historische centrum van Siena. Het hotel biedt een zwembad en wellness met sauna.

Een onlangs gerenoveerde vier-sterren lokatie waar comfort en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op het vier hectare grootte terrein met eeuwen oude bomen staan 83 state-of-the-art appartementen.

Hier kun je even relaxen en bijkomen van de inspanningen op de gravel fiets.

4 ETAPPES RONDOM SIENA

Siena Hills Apartments de uitvalsbasis voor vier onvergetelijke gravel etappes.

De vier etappes bij elkaar zijn bijna 350 km met eindeloos veel gravel en maar liefst 5000+ aan hoogtemeters. En nog belangrijker: een onvergetelijk avontuur.

Geen gravelfiets maar wil je toch meedoen? Er is de mogelijkheid om voor slechts € 150 een gravel fiets bij te huren voor een week. Ga je met het vliegtuig naar Florence en wil je dat wij je gravel bike meenemen. Dat kan voor € 150.

OPTIMALE VOORBEREIDING

Onze ‘Gravel-Meisters’ Jacco, Martin en Leon hebben, met alle ervaringen van onze gravel rides in Toscane, de routes al verkend, gefinetuned en perfect gemaakt! Eind juni informeren we je middels een webinar. En omdat het verheugen op al het moois dat komen gaat de helft van het plezier is, organiseren we op 13 september een Gravel Ride over de Veluwe + informatiebijeenkomst.

Dag 1 – donderdag 17 april 2025: Dé aankomstdag in Siena. Inchecken in het hotel, laatste briefing voor de komende dagen en een laatste inspectie van je materiaal. Uiteraard zijn onze mecaniciens er om je eventueel te helpen. ‘s Avonds is er een Launch Party om de trip stijlvol te openen.

Dagelijks is er een tijdvak van één uur waarbinnen deelnemers kunnen vertrekken.

Dag 2 – Goede Vrijdag 18 april 2025: We beginnen echt! De eerste etappe is direct goed raak met een groot deel van het parcours van de Strade Bianche met maar liefst 1200 hoogtemeters.

Dag 3 – zaterdag 19 april 2025: De tweede etappe brengt ons noordwaarts door de Chianti-streek die zo mogelijk nog meer klimmeters (1600) met zich meebrengt door deze beroemde wijnstreek.

Dag 4 – 1e Paasdag zondag 20 april 2025: We zijn al over de helft. De derde etappe voert ons westwaarts eeuwen terug met onder andere het eeuwenoude kasteel Monteriggione en het pittoreske Colle di Val d’Elsa.

Dag 5 – 2e Paasdag maandag 21 april 2025: De vierde en laatste etappe gaat in zuidelijke richting waar we wederom over eindeloze witte gravelstroken gaan rijden. We sluiten de dag af met een Finishers Pasta Party.

Dag 6 – dinsdag 22 april 2025: Afsluitend ontbijt en daarna de terugreis dag naar Nederland per auto of vliegtuig na een heerlijk gravel avontuur!.

DEELNAMEPAKKET GRAVELTY SIENA

Het deelnamepakket bestaat uit:

 • Launch Party op donderdagavond 17 april in Siena in het Hotel Siena Hills Apartments.
 • Compleet reisboek met tips, hoogteprofiel, routedetails, etc.
 • Vijf hotelovernachtingen (check-in 17 april / check-out 22 April) op basis van een 2p-kamer in het luxe Siena Hills Apartments..
 • Uitgebreid wielrenners ontbijt, elke ochtend voor de start
 • Alle deelnemers aan de Gravelty Siena ontvangen een uniek Limited Edition wielershirt short sleeves, wielershirt long sleeves, een gilet en 4 paar wielersokken t.w.v. meer dan € 125. 
 • Toproutes (eigenlijk nog meer dan top…)  van ongeveer 80 à 90 kilometer  met ongeveer 1.200 tot 1.500 hoogtemeters per dag
 • GPX van elke etappe
 • Begeleiding van onze routemeisters
 • Finishers medaille
 • Gepersonaliseerd stuurbordje
 • Technische ondersteuning
 • Bezemwagen
 • Uitgebreid verzorgingspakket voor onderweg
 • Eerste biertje of een ander drankje na de finish van elke etappe
 • Finishers Pasta Party na de finish
 • Annuleringsmogelijkheid voor het volledige bedrag tot 1 januari 2025

Verder inclusief:

 • Eind januari 2025 een info webinar om te voor te bereiden op Gravelty Siena
 • Uitnodiging voor een Gravel Ride over de Veluwe op zaterdag 8 maart 2025 inclusief eten en drinken. Inclusief deelnemersbijeenkomst met parcourstips, materiaaltips en de laatste puntjes op de ‘i’ zodat de voorbereiding optimaal is.

Kosten van het deelnamepakket bedragen € 999.

Deelnemers krijgen hun pakket in januari bij de voorbereidende Gravel Ride uitgereikt. Mocht je daarbij niet aanwezig kunnen zijn dan sturen we het uiteraard op.

Het deelnamepakket is exclusief heen- en terugreis, zelf te regelen met de auto of met het vliegtuig.

Bij voldoende belangstelling regelen we een shuttle service van vliegveld Florence naar Siena op donderdag middag 17 april en een retour op dinsdag 22 april. Als je daarin interesse hebt laat ons dit dan weten. De shuttle is wel exclusief fietsvervoer. Daarvoor raden we je aan om de fietsbus additioneel bij te boeken.

Tevens is het pakket exclusief dagelijks diner (m.u.v. de laatste avond op 21 april). We overnachten in één van de mooiste steden van Italië, kies dus zelf in welke mate je hiervan wilt genieten!

Optioneel is een gravel bike te huur. Kosten daarvan bedragen € 150 voor de gehele week. Dit is exclusief eventuele vervoer van de fiets naar Siena.

Optioneel is het boeken van vervoer van je fiets van Nederland naar Siena en retour (inleverplaatsem van je fiets zijn Breda of Doorwerth). Kosten van het fietsvervoer zijn € 150. 

Boeken van een 1-persoons kamer is beperkt mogelijk tegen een meerprijs van € 375. Heb je daarvoor een voorkeur dan kun je dat in het inschrijfformulier aangeven bij ‘kamergenoot’.

Informatie

Voorbereiding

Eind januari 2024 is er een webinar om je alvast op te warmen. toe te lichten. Op zaterdag 8 maart organiseren we op de Veluwe een laatste bijeenkomst inclusief Gravel Ride. We sturen je hiervoor in januari een uitnodiging.

Vervoer

Deelnemers dienen op eigen gelegenheid het vervoer naar de start en finishplaats Pisa te organiseren.

Bij voldoende belangstelling regelen we een shuttle service van vliegveld Florence naar Siena op donderdag middag 17 april en een retour op dinsdag 22 april. Als je daarin interesse hebt laat ons dit dan weten. De shuttle is wel exclusief fietsvervoer. Daarvoor raden we je aan om de fietsbus additioneel bij te boeken.

Technische Service

De gehele trip is er technische hulp met twee mekaniekers.

Er is een bezemwagen indien het technisch mankement zodanig is dat je niet meer door kunt fietsen. In dat geval bel je het noodnummer en wordt je opgehaald. Uiteraard is de bezemwagen er ook voor als je een slechte dag hebt en echt niet meer kunt ;)

Inschrijving

Heb je vragen neem dan contact op met onze klantenservice: 06 42 12 71 26.

Er is plaats voor 80 deelnemers.

Annuleringsvoorwaarden:

Tot 1 januari 2025 kun je voor 100% annuleren. Tussen 1 januari en 15 februari ontvang je bij annulering 50% van het inschrijfgeld retour. Tussen 15 februari  en 8 maart ontvang je bij annulering 25% van het inschrijfgeld retour. Na 8 maart is annulering niet meer mogelijk.

 • GRAVELTY SIENA
 • Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer: € 999

  Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer + fietshuur: € 1.150

  Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer + fietshuur + fietsvervoer: € 1.300

  Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer + fietsvervoer: € 1.150

 • Exclusieve startgelegenheid voor slechts 80 deelnemers
 • Deelnamepakket inclusief:
 • Hotelarrangement op basis van 2-persooons kamer voor vijf nachten.

  Bij inschrijving geef je aan bij wie je op de kamer wenst te worden ingedeeld. Vul je niks in dan deelt de organisatie je in. Uiteraard na overleg vooraf.

  Boeken van een 1-persoons kamer is beperkt mogelijk tegen een meerprijs van € 375. Heb je daarvoor een voorkeur dan kun je dat in het inschrijfformulier aangeven.

 • Gravelty Siena kledingpakket t.w.v. € 175 inclusief wielershirt shirt sleeves, wielershirt long sleeves, windbody en 4 paar wielersokken (elke dag nieuwe sokken!).


 • GPX routes van elke etappe
 • Inclusief eerste biertje of ander drankje na de finish
 • Dagelijks een uitgebreid verzorgingspakket voor onderweg
 • Technische assistentie & bezemwagen
 • Finishers Medaille
 • Gepersonaliseerd stuurbordje
 • Launch Party in Pisa een dag voor de start.
 • Uitgebreid wielrenners ontbijt, elke ochtend voor de start
 • Finishers Pasta Party na de finish
 • Compleet reisboek met tips, hoogteprofiel, routedetails, etc.
 • Infowebinar medio eind januari 2025 om te voor te bereiden op Gravelty Siena
 • Gravel Ride over de Veluwe op zaterdag 8 maart 2025 vanaf de Veluwe inclusief eten en drinken. Inclusief deelnemersbijeenkomst met parcourstips, materiaaltips en de laatste puntjes op de ‘i’ zodat de voorbereiding optimaal is.

© Copyright - NL Tour Rides