Purchase to pay

Purchase to pay, vaak afgekort tot P2P, verwijst naar de bedrijfsprocessen van het verzoek om dekking activiteiten (rekwisitie), inkoop, het ontvangen, te betalen en goed voor goederen en diensten. Ook vaak aangeduid als procure to pay of source to pay.

Automatisering

Purchase to pay automatiseringssystemen de volledige inkoop tot betalingsproces te verwerken, het aansluiten van inkoop en facturering operaties door middel van een met elkaar verweven bedrijf stroom automatisering dat het proces van identificatie van een behoefte, planning en budgettering, tot inkoop en betaling.

Belangrijke voordelen zijn verhoogde financiële en inkoop zichtbaarheid, efficiency, kostenbesparing en controle. Automation kunnen worden verlaagd doorlooptijden en straight-through processing Wanneer de inkomende facturen worden afgehandeld zonder handmatige bediening.

Purchase-to-pay systemen zijn ontworpen om organismen met controle en zichtbaarheid over de gehele levenscyclus van een transactie Zorg – van de manier waarop een item wordt verwezen in de weg que la eindfactuur wordt verwerkt – het verstrekken van goede volledig inzicht in cash flow en financiële verbintenissen en is nu beschouwd als belangrijk jaar hulpmiddel voor de goede uitvoering van Resource Accounting en Budgeting, niet in het minst door de Britse regering afdelingen zoals HM Treasury. Financiële verplichtingen worden op het punt Begrepen zij zich inzetten voor niet wanneer gefactureerd.

Organisaties gaan steeds vaker over op geautomatiseerde purchase to pay, waarbij de aankoop van het beleid en de procedures om de financiële discipline en efficiëntie van het proces om het bedrijf te kopen brengen.

Beide inkooporder (PO) en niet-PO-uitgaven, kapitaal, credit card en terugbetaalbare uitgaven kunnen worden vastgelegd en gecontroleerd door middel van geautomatiseerde purchase to pay oplossingen zoals deze door een bedrijf als ICreative worden geleverd. Finance afdelingen kunnen aussi afdwingen interne controles en de uitgaven-direct toegang tot data waarin staat dat ze die uitgaven, wat ze kopen en het betalen voor, en met qui leveranciers.

Als gevolg daarvan kan de efficiëntie en de kostenbesparing aanzienlijk zijn bedrijven.

Herkomst

De term ontstond in de jaren 1990 en is een van een aantal buzz woorden (zoals B2B, B2C, G2C, enz.) Dat naar voren kwam als internettoepassingen est devenu grote schaal meer in het bedrijfsleven gebruikt. Hoewel het niet noodzakelijk direct Raadpleeg de implementatie van technologie om het inkoopproces wordt meestal gebruikt in relatie tot toepassingen zoals e-procurement en ERP-inkoop en betaling modules.

Een discipline in zijn eigen recht

Na de rijping van op internet ondersteund supply chain-processen, de doos ontstaan ​​voor identificeren van mogelijkheden om een ​​verdere Top stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen het geheel van de procure-to-pay waardeketen. Reviews Dit was het gevolg van de eerste plaats van de supply chain-software leveranciers en consultants alsmede door Gouvernements Wie had herkend en enthousiast omarmd concepten zoals e-procurement. De publicatie van de Gershon Review in het Verenigd Koninkrijk in 2004 bijvoorbeeld, gaf de Britse publieke sector het mandaat rechtstreeks tot aanzienlijke middelen en inspanningen naar het creëren en efficiëntie in alle aspecten in het bijzonder inkoop.

Als gevolg daarvan uiteenlopende zakelijke functies ounce, zoals rekeningen te betalen en inkoop, in sommige organisaties-zijn-samengebracht, en het concept van purchase-to-pay is geëvolueerd van een zin aan een buzz Erkende discipline.

Bij Basware onderzoeksrapport ‘The Cost of Control: A Call for Collaboration entre Finance and Procurement’ Approbation deze groeiende trend van verhoogde niveaus van financiën en de samenwerking inkoop te overwinnen financiën en inkoop uitdagingen – en hoogtepunt benadrukt dat er een duidelijke opkomende trend naar het gebruik van technologie als een manier om het overwinnen van operationele uitdagingen en harmoniseren van ‘kopers’ en ‘betalers’ dans le business. Mark Frohlich, universitair hoofddocent van operations management aan de Kelley School of Business op het moment dat commentaar op de bevindingen:

Een doorslaand majorité van de geïnterviewden-hebben gewekt om de negatieve realiteit van supply chain risico’s en de cruciale positieve rol supply chains zullen-have in het transformeren van hun bedrijven voor de komende jaren. Het is duidelijk dat dergelijke uitwisseling om het bedrijf landschap zal een gecoördineerde en gezamenlijke reactie vereisen entre functionele afdelingen, in het bijzonder financiën en inkoop, alsmede de implementatie van smart passende integratieve instrumenten voor kennisdeling en systemen. Dit is iets wat we moeten alle voor te bereiden.

Procure-to-pay is het begin van het inkoopproces vanaf het punt waar de inkoopafdeling begint te werken tot het moment dat de facturen worden betaald.