OFM. GRAVELTY TUSCANY

4 – 7 oktober 2023 | 15 – 18 oktober 2023

GRAVELLEN DWARS DOOR TOSCANE

Fiets mee in de Gravel Ride van het jaar!

Toscane is beroemd om de prachtige steden bovenop de heuvels, heerlijke Chianti wijnen, cipressen, uiteraard fantastisch eten en de niet te evenaren Italiaanse stijl. Maar onder de wielrenners zijn ook de ‘Strade Bianche’ wereldberoemd. Toscane heeft dan ook dé beste gravelwegen in heel Europa!

Daarom organiseert NL Tour Rides – OFM. Gravelty Tuscany! Fiets in 4 dagen dwars door Toscane. Dit alles uiteraard geheel verzorgd inclusief hotels, begeleiding onderweg, bagagetransport, verzorgingsposten en nog veel meer! Ben jij klaar voor deze uitdaging?

NL Tour Rides zet zich met NL Tour Rides Impact al jaren in voor diverse goede doelen. Hetzelfde doet OFM., maar dan voor de Mannen voor Mannen stichting. Een stichting die geld inzamelt voor projecten van KWF Kankerbestrijding. Denk aan onderzoeken die ondersteunen bij behandeling en preventie van prostaatkanker. Daarom hebben OFM. en NL Tour Rides een partnership voor Gravelty Tuscany gesloten.

Kom in de benen en maak samen met Mannen voor Mannen een vuist tegen prostaatkanker.

EDITIE: 4 – 7 OKTOBER: UITVERKOCHT

EDITIE: 15 – 18 OKTOBER: UITVERKOCHT

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN.

Per editie maximaal 100 deelnemers

IN 4 ETAPPES DOOR HEEL TOSCANE

De routes lopen door de mooiste regio’s van Toscane beroemd geworden door L’Eroica en de jaarlijkse Strade Bianche profkoers. We starten en finishen in Pisa. En doen de steden Siena, Volterra, San Gimignano en Montalcino aan, maar natuurlijk ook Florence.

Gravel door de klassieke Chianti-streek, de golvende heuvels, langs de rijen met cipressen zo naar de finish boven in de steden.

WE ZIJN WEZEN VERKENNEN EN HET WAS GE-WEL-DIG

OPTIMALE VOORBEREIDING

Onze ‘Gravel-Meisters’ Jacco en Martin hebben einde april de routes nauwgezet gecheckt. En we kunnen nu al zeggen het is GE-WEL-DIG! Einde juli ontvang je het uitgebreide reisboek en informeren we je middels een webinar op 26 juli.

En voor nog meer voorpret organiseren we op 9 en 10 september (datum naar keuze) een pre-event! Vanuit OFM. Doesburg zullen we een Gravel Ride rijden over de Veluwe en ontvang je deze dag informatie over de reis.

Dag 1Dé aankomstdag in Pisa! Inchecken in het hotel, laatste briefing voor de komende dagen en een laatste inspectie van je materiaal. Uiteraard zijn onze mekaniekers er om je eventueel te helpen. ‘s Avonds is er een Launch Party om de trip op z’n Italiaans te openen.

Dag 2: We beginnen echt! Etappe 1 van Pisa naar Florence wordt vandaag verreden, ruim 130 km naar de hoofdstad van stijl en Toscane.

Dagelijks is er een tijdvak van één uur waarbinnen deelnemers, evt in kleine groepjes, kunnen vertrekken.

Dag 3Vandaag start etappe 2 van Florence naar Siena. Een prachtige rit van ruim 90 km dwars door de Chianti-streek naar het Piazza del Campo in Siena.

 

Dag 4: We zijn al over de helft, etappe 3 van Siena naar Volterra staat vandaag op het programma. Ruim 80 km door klassiek Toscaans land met heerlijke vergezichten naar Volterra.

Dag 5: De laatste etappe , nummer 4 van Volterra, ruim 115 km naar de kust naar Livorno en een finale landinwaarts naar Pisa. We sluiten de dag af met een Finishers Party.

Dag 6: De terugreis dag naar Nederland per auto of vliegtuig na een heerlijk gravel avontuur!.

WE FIETSEN VOOR
MANNEN VOOR MANNEN

Mannen van Nederland maken een vuist tegen prostaatkanker.

De inschrijfkosten voor OFM. Gravelty Tuscany zijn er om jou als deelnemer een op en top verzorgde reis én uitdaging te geven. Maar daarnaast hebben we als gezamenlijk doel geld op te halen voor de stichting Mannen voor Mannen.

Bij OFM. zetten wij graag een stapje meer als het aankomt op winkelgemak en een persoonlijke shopervaring. Omdat wij het belangrijk vinden om er te zijn voor álle mannen, hebben wij in 2013 de Mannen voor Mannen stichting opgericht. Afgevaardigden van verschillende afdelingen binnen OFM. organiseren acties en events om geld in te zamelen voor projecten van KWF Kankerbestrijding. Denk aan onderzoeken die ondersteunen bij behandeling en preventie van prostaatkanker. In Nederland krijgen namelijk jaarlijks ongeveer 13.600 mannen deze variant van kanker.

Van elke deelnemer aan OFM. Gravelty Tuscany vragen wij donaties te werven via het persoonlijk donatieprofiel dat je kunt aanmaken. Hiervoor ontvang je na inschrijving voor deze reis een mail met informatie. Het is geen verplichting, maar elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd! Samen maken we een vuist tegen prostaatkanker!

En… haal je voor 1 oktober meer dan €250,- aan donaties op? Dan krijg je een extra OFM. Cycling Jersey (t.w.v. € 69,95) cadeau. Kies uit de drie kleuren in de 2023 collectie!

Weet je voor 1 oktober meer dan €500,- aan donaties op te halen? Dan krijg je ook nog een OFM. BIB Cycling short (t.w.v. € 79,95) daarbij!

Bekijk HIER de Grupetto X OFM. 2023 cycling collectie.

DEELNAMEPAKKET OFM. GRAVELTY TUSCANY

De kosten voor het deelnamepakket bedragen €675,- waarvoor jij een bomvol deelnamepakket ontvangt, met…

 • Voorafgaand aan het event een info-webinar, op dinsdag 29 augustus om je voor te bereiden op OFM. Gravelty Tuscany.
 • Deelname aan het pre-event vanuit OFM. Doesburg (Gravel Ride over de Veluwe van 80km). Hier ontvang je alle laatste info in de voorbereiding op Toscane met parcours- en materiaaltips én uiteraard een drankje en een overheerlijke Italiaanse maaltijd. Eind juli ontvang je een mail om je aan te melden voor 9 of 10 september.
 • De dag voor de officiële start een super gezellige Launch Party in Pisa!
 • Compleet reisboek met tips, hoogteprofiel, routedetails, etc.
 • Vijf hotelovernachtingen op basis van een 2 persoons-kamer in Pisa, Florence, Siena, Volterra en Pisa.
 • Elke ochtend een uitgebreid wielrennersontbijt voor de start.
 • Dagelijks bagagetransport van start naar finish.
 • Uitgebreid verzorgingspakket voor onderweg, inclusief sportvoeding.
 • Technische ondersteuning
 • Een complete outfit met het Limited Edition Grupetto x OFM. Tuscany wielershirt, windstopper én cycling BIB short. Oh en voor elke dag een paar frisse, nieuwe koerssokken. Dit alles t.w.v. €250,-
 • Toproutes (eigenlijk nog meer dan top) met ongeveer 1.500 hoogtemeters per dag
 • Van elke etappe een GPX-bestand
 • Een bezemwagen die mee zal rijden
 • Gepersonaliseerd stuurbord. Wel zo leuk elkaar bij de voornaam noemen.
 • Bij de finish van elke etappe een koud biertje of ander drankje.
 • Na afloop een finishers medaille.
 • Én een finishers Party na de finish in Pisa!

Dat alles voor €675,-!

De inschrijving aan het event is exclusief heen- en terugreis. Deze dien je zelf te regelen met de auto of met het vliegtuig. Tevens is het pakket exclusief dagelijks diner. We overnachten in de mooiste steden van Italië, kies dus zelf in welke mate je hiervan wilt genieten!

Optioneel is het deelnamepakket uit te breiden met vervoer van je fiets van Breda (inzamelpunt) naar Pisa en retour voor slechts € 99. Hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen (55 stuks) beschikbaar.

+ OFM. Goodiebag

Ook ontvang je bij deelname een OFM. Goodiebag t.w.v. € 150:

 • Cycleur de Luxe wielercap
 • Cycleur de Luxe drinkbidon
 • Warsteiner 6-pack 0.0
 • JC. RAGS emaille mok
 • JC. RAGS lunchbag
 • Canyon x Il Magistrale koffie
 • Dynamic Bike Care – Bikecare schoonmaak-kit
 • Pure Power – Voedingskit/sportvoeding (repen, energy gel etc.)
 • Wahoo – kortingsvoucher
 • Wahoo – Wahooligan t-shirt
 • RIDE Magazine – zomer/najaarseditie
 • Grupetto Cycling – waardebon € 20
 • Fashioncheque € 20

Op 9 of 10 september, tijdens het pre-event ontvangen de deelnemers het kledingpakket, routeboek én de OFM. Goodiebag. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan sturen we die uiteraard naar je op.

Informatie

Voorbereiding

Op dinsdag 29 augustus is er een webinar van onze ‘Gravel-Meisters’ Jacco en Martin. Hierin ontvang je alvast heel veel info! Op 9 of 10 september (datum naar keuze) hebben we een pre-event vanuit OFM. Doesburg, waar je weer info krijgt en parcours- en materiaaltips mét uiteraard een lekkere Italiaanse maaltijd en natuurlijk een rondje fietsen. 80km Gravel over de Veluwe. We sturen je hiervoor einde juli een uitnodiging.

Vervoer

Deelnemers dienen op eigen gelegenheid het vervoer naar de start en finishplaats Pisa te organiseren.

Fietsvervoer van Breda naar Pisa is optioneel bij te boeken.

Technische Service

De gehele trip is er technische hulp met twee mekaniekers.

Er is een bezemwagen indien het technisch mankement zodanig is dat je niet meer door kunt fietsen. In dat geval bel je het noodnummer en wordt je opgehaald.

Inschrijving

EDITIE: 4 – 7 OKTOBER: UITVERKOCHT

EDITIE: 15 – 18 OKTOBER: NOG 25 PLAATSEN BESCHIKBAAR

INSCHRIJVING SLUIT ZONDAG 3 SEPTEMBER 23.59 UUR.

Per editie kunnen er maximaal 100 deelnemers mee doen.

Heb jij geen gravelbike maar wil je toch mee doen? Kijk dan op de site van een van onze  partner 2RIDE naar de mogelijkheden om voor slechts € 120 een gravelbike bij te huren voor een week. Meer info check je HIER.

OFM. GRAVELTY TUSCANY

 • Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer: € 675
 • Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer + fietsvervoer (Breda-Pisa v.v.): € 774

Hotelarrangement:

 • Hotelarrangement op basis van 2-persooons kamer voor vijf nachten.
 • De organisatie contact je voor eind augustus om in overleg tot kamerindeling te komen. Na je inschrijving kun je per mail op info@nltourrides.nl ook al aangeven met wie je de kamer wilt delen mocht je die naam al weten. Boeken van een 1-persoons kamer wordt wellicht mogelijk in een later stadium. Heb je daarvoor een voorkeur dan kun je dat in het inschrijfformulier aangeven.

Heb je vragen neem dan contact op met Max op onze klantenservice: 06-39 14 90 92.