Mission Freedom

Ride for Ukraine

Help de gevluchte kinderen uit Oekraïnie

War Child zet zich in om gevluchte Oekraïense kinderen zo snel mogelijk een veilige plek te bieden.

Samen met alle toerwielrenners in Nederland wil NL Tour Rides de belangrijke missie van War Child steunen.

Voor gevluchte kinderen is snelle psychosociale steun van levensbelang. Daarom is War Child op dit moment ter plaatse in het grensgebied met Oekraïne. Hier steunen zij maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die in actie zijn gekomen.

Alles met als doel om gevluchte Oekraïense kinderen zo snel mogelijk een veilige plek te bieden.

Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

Fiets mee voor War Child

De voorinschrijving is gesloten. Deelnemers krijgen vrijdag 1 april hun startnummer en deelnemersinformatie gemaild.

________________________________________

Fiets tussen 1 april en 31 mei 1500 km en support War Child door het ophalen van sponsoring voor het aangaan van deze challenge.

Doe individueel mee of als duo en overbrug de afstand in 2 maanden. Dat is bijna 100 km per week voor duo’s.

Mission Freedom – Ride for Ukraine is een virtuele challenge waarbij je in je eigen omgeving kilometers maakt en die upload op ons platform. Met als doel 1500 km te fietsen in twee maanden tijd. Wij laten je kilometers zien op een virtuele routekaart van 1500 km van de Nederlandse grens naar die van Oekraïne.

De 1500 km van grens tot grens staat symbool voor hoe dichtbij deze oorlog is.

Ga de challenge aan! Schrijf je snel in, want elke trap telt. Aan je deelname zijn geen kosten verbonden.

Laat je sponsoren voor War Child

Deelnemers krijgen in de deelnemersinformatie van 1 april een link gemaild, waarmee ze een persoonlijke donatiepagina kunnen openen om zich te laten sponsoren tijdens deze Challenge van 1.500 km in twee maanden ten bate van War Child projecten voor uit Oekraïne gevluchte kinderen.

______________

Ga de challenge aan en laat je sponsoren voor deze prestatie. Na gratis inschrijving voor Mission Freedom – Ride for Ukraine krijg je 31 maart je startnummer en een link waarmee je een online persoonlijke sponsorpagina kunt maken. Kijk hier voor meer info hoe de challenge werkt.

Naast sponsoring kun je jouw support ook tijdens je fietstochten tonen in een Mission Freedom wielershirt waarvan we van elke shirt alvast € 20 doneren aan War Child. Kijk hier voor meer info.

Hoe werkt het?

Na de gratis inschrijving ontvang je 1 april je startnummer en een link om je persoonlijke online sponsorpagina te openen.

Je legt de afstand af door fietstochten die je maakt in je eigen omgeving tussen 1 april en 31 mei te uploaden op de site. Vervolgens kunnen je zien hoever je op de route bent en op welke plek je in het leaderboard staat.

Verder werkt het heel simpel!

  1. Schrijf je in vóór 30 maart 2022.
  2. Ontvang 1 april per mail een startnummer.
  3. Fiets je kilometers tussen 1 april en 31 mei.
  4. Registreer jouw trainingskilometers met Strava of Garmin (niet verplicht).
  5. Upload je kilometers op onze site met jouw startnummer.
  6. Zie jezelf en andere deelnemers terug op een virtuele routekaart die van de grens van Nederland naar de grens van Oekraine loopt.
  7. Onderweg ontvang je per e-mail informatie over hotspots die je virtueel gepasseerd bent en waar je je op de route bevindt.
  8. Heb je de 1.500 km voltooid dan verhuis je naar de Hall of Fame. Na afloop ontvang je een Finishers Mail met gepersonaliseerd digitaal certificaat.

De 1.500 kilometer kun je individueel afleggen wat neerkomt op bijna 200 kilometer per week. Of je kiest ervoor om samen met een fietsmaatje een duo te vormen en allebei 750 kilometer af te leggen. Dan is de challenge bijna 100 km per week. Met 1 of 2x fietsen per week moet dat lukken.

Schrijf je in als duo dan krijgen jullie beide hetzelfde startnummer en worden de ritten die jullie uploaden bij elkaar opgeteld.

Een challenge van 1.500 km is best pittig en wellicht weet je nog niet of je dit de komende twee maanden wel gaat redden. Meedoen als duo kan ook, dan ligt de lat al iets minder hoog.

Schrijf in, start en kijk hoe ver je komt. Het belangrijkste is dat je War Child ondersteunt met het helpen van de gevluchte kinderen!

Mission Freedom Wielershirt

Laat je support aan War Child en Oekraïne zien

Voor alle deelnemers aan Mission Freedom is er een speciaal Ride for Ukraïne / War Child wielershirt. Fiets de Challenge in dit ‘Freedom’ shirt, laat zien dat je Oekraïne support en steun direct al War Child.

Je kunt het wielershirt nu bij je inschrijving bestellen voor € 40 inclusief verzendkosten, waarvan € 20 aan War Child wordt gedoneerd.

Dit wielershirt voert transpiratie snel af, heeft een lange rits, lycra mouwen, powerbands en lycra zijpanden voor een perfect pasvorm.

Het wielershirt krijg je medio eind april thuisgestuurd waardoor je er de tweede helft van de Challenge nog in kunt fietsen. 

Toelichting: Normaal kost een NL Tour Rides Event wielershirt van Grupetto Cycling tussen de € 54 en € 24 exclusief verzendkosten. Als je het wielershirt bijbesteld dan zie je in het winkelmandje dat we nu slechts € 20 rekenen voor het wielershirt inclusief verzendkosten en dat de donatie van € 20 aan War Child wordt toegevoegd. Je betaalt dus minder dan normaal voor het wielershirt en doneert een heel mooi bedrag aan War Child. Het is geen verplichting het wielershirt te bestellen maar een optie.

Fiets mee voor War Child in Oekraïne

Elke trap telt!

Donderdag 24 februari is de oorlog in Oekraïne in alle hevigheid losgebarsten. Geschat wordt dat enkele miljoenen kinderen en families uit Oekraïne de grens over zullen steken – op de vlucht voor oorlogsgeweld. Het aantal mensen op zoek naar veiligheid stijgt elk uur. Zij hebben direct opvang en psychosociale steun nodig.

Voor gevluchte kinderen is snelle psychosociale steun van levensbelang. Daarom is War Child op dit moment ter plaatse in het grensgebied met Oekraïne. Hier steunen zij maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die in actie zijn gekomen. Alles met als doel om gevluchte Oekraïense kinderen zo snel mogelijk een veilige plek te bieden.

Steun de belangrijke missie van War Child. Het is noodzakelijk dat kinderen en families zo snel mogelijk psychosociale noodhulp krijgen.

Fiets jij ook mee? Schrijf je snel in, want elke trap telt.

Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. 

Voor meer informatie lees het verhaal van de zesjarige Platon, die samen met zijn familie vluchtte uit Kyiv, Oekraïne.

Virtuele Route

Ride for Ukraïne naar Oekraïnie

De route voert van het Drielandpunt in Vaals op de Nederlandse grens naar de grensplaats Permolytz bij de Pools-Oekraïnse grens.

Je legt de afstand af door fietstochten die je maakt in je eigen omgeving tussen 1 april en 31 mei te uploaden op de site. Vervolgens kunnen je zien hoever je op de route bent en op welke plek je in het leaderboard staat.

NL Tour Rides

De grootste toertochtenserie van NL

NL Tour Rides is een toertochtkalender met zeer goed verzorgde toertochten voor recreatieve, geoefende en fanatieke toerwielrenners. Onze wielertochten onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder side-programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties.

In 2022 organiseren we ruim 20 wegtoertochten in de Classic Series & de Tour Ride Series, 15 Gravel tochten in de Gravelty Series, 12 Box Rides in de Box Series en daarnaast nog een aantal unieke virtuele challenges.

Check hieronder onze jaarkalender 2022.