GRAVELTY GIRONA

28 mei – 1 juni 2025 | Hemelvaart weekend

RONDOM EUROPA’S GRAVEL HOOFDSTAD

VROEGBOEKKORTING TOT 1 JULI 2024: € 100 KORTING

Na een succesvolle eerste editie organiseren we ook in het weekend van Hemelvaart 2025 weer Gravelty Girona. Voor deze editie zijn er slechts 75 startplaatsen.

Dat Girona een walhalla is voor fietsers, is allang geen geheim meer. Het middeleeuwse stadje aan de Onyar heeft alles wat een wielrenner begeert. Verlaat je Girona, dan duurt het slechts vijf minuten voordat je op gravel rijdt.

Ga in mei 2025 tijdens het Hemelvaartsweekend met NL Tour Rides naar Girona op gravelavontuur. We hebben vier gevarieerde route ontworpen die alle highlights van de regio aandoen. Boerenweggetjes en singletracks wisselen elkaar af en terwijl je van het ene naar het andere middeleeuwse dorpje fietst.

Dit alles uiteraard geheel verzorgd inclusief hotel (Hotel Gran Ultonia), begeleiding onderweg, verzorging en nog veel meer! Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Tot 1 juli 2024 boek je met € 100 vroegboekkorting.

CHECK DE 2024 CLIP

GRAVELWEGEN VAN WERELDKLASSE

De routes doen elke dag een andere streek aan rondom Girona; de gravel hoofdstad van Europa. Vier prachtige dagen op de gravelfiets met in totaal 345 km en ruim 3000 hm !

We starten en finishen in elke dag vanuit het Hotel Ultonia in Girona. Speciaal ingericht voor de ontvangst van fietsers.

OPTIMALE VOORBEREIDING

Onze ‘Gravel-Meisters’ Jacco en Martin hebben de routes nauwgezet gecheckt. En we kunnen nu al zeggen dat de routes 5-sterren waardig zijn!

En voor nog meer voorpret organiseren we 3 mei 2025 een pre-event! Vanuit Arnhem zullen we een Gravel Ride rijden over de Veluwe en ontvang je deze dag informatie over de reis.

Dag 1 (woensdag 28 mei 2025)Dé aankomstdag in Girona! Inchecken in het hotel, laatste briefing voor de komende dagen en een laatste inspectie van je materiaal. Uiteraard zijn onze mekaniekers er om je eventueel te helpen. ‘s Avonds is er een Launch Party op het dakterras van het hotel.

Dag 2 (donderdag 29 mei 2025): 96 km en 700 hm

We beginnen echt!  Dagelijks is er een tijdvak van één uur waarbinnen deelnemers, evt in kleine groepjes, kunnen vertrekken,

In de eerste etappe trekken we oostwaarts en we verlaten Girona over de doorgaande weg om het zware heuvelland achter Girona te omzeilen. Maar na nog geen 10 km verlaten we deze en trekken we het binnenland in om na 18 km te beginnen aan de eerste onverharde klim richting Madremanya. Na 30 voornamelijk onverharde kilometers komen we aan in Pals, een mooi vestingstadje waar je lekker kan lunchen met een mooi uitzicht. De overige 45 km is alleen maar gravel, gravel en gravel tot aan Girona, een lekker begin van de week dus !

Dag 3 (vrijdag 30 mei 2025): 96 km en 780 hm

Vandaag trekken we zuidwaarts door het heuvellandschap en de hele dag gaan de gravelwegen op en neer. Al na 8 km komen we de eerste, verharde, klim tegen met een heerlijke onverharde afdaling, een voorbode wat deze dag gaat brengen. We passeren aan de linkerkant het vliegveld en halverwege in Sils kan je mooi even wat eten. Dat is nodig want vanaf hier loopt het 20 km omhoog naar Brunyola over gravel. We dalen weer richting de rivier Ter en vanaf hier is het nog 15 km over het gravel terug naar Girona.

 

Dag 4 (zaterdag 31 mei 2025):  87 km en 920 hm

De afgelopen 2 dagen zijn een goede opwarmer voor deze gravelkraker. We rijden vandaag noordwaarts door de uitlopers van de Pyreneeën. Het ene eindeloze gravelpad is nog niet voorbij of een volgende dient zich al weer aan. En de hele tijd golft de route omhoog en omlaag met geweldige uitzichten. Na 40 km beginnen we aan de klim van de dag dwars door het nationale natuurpark ten zuidwesten van Banyoles met pittige percentages, haarspeldbochten en natuurlijk alleen maar onverhard. We dalen weer af naar de rivier en steken bij Bonmati de rivier over om over de Via Verde onverhard terug te rijden naar Girona.

‘s Avonds sluiten we de dag af met een Finishers Party op het dakterras van het hotel.

Dag 5 (zondag 1 juni 2025):: 67 km en 620 hm

De laatste dag is een iets kortere rit zodat, indien nodig, we het vliegtuig nog kunnen halen ’s avonds maar past zeker in het rijtje must do ritten rondom Girona. Deze rit die ons weer wat zuiderlijker brengt, is bijzonder divers met geen meter vlak en heel veel gravel. We rijden door bossen, steken riviertjes over,  komen 2 pittige klimmen tegen. Dit is hier onvermijdelijk want we rijden door een vulkanisch gebied. Na de laatste klim op zo’n 12 km van Girona is het lekker afdalen naar deze mooie stad om daar te gaan nagenieten van 4 prachtige dagen op de gravelfiets met 345 km en ruim 3000 hm !

(Optioneel) Dag 6: Reis je zondag nog niet terug naar Nederland maar pas maandag dan kun je eventueel een kamer bijboeken in het hotel of in een andere hotel in Girona.

DEELNAMEPAKKET GRAVELTY GIRONA

De kosten voor het deelnamepakket bedragen €699,- waarvoor jij een bomvol deelnamepakket ontvangt, met…

 • Deelname aan het pre-event op 3 mei vanuit Arnhem (Gravel Ride over de Veluwe van 70km). Hier ontvang je alle laatste info in de voorbereiding met parcours- en materiaaltips én uiteraard een drankje en overheerlijke Spaanse tapas.
 • De avond voor de officiële start, op woensdag 28 mei, een super gezellige Launch Party in Girona!
 • Compleet reisboek met tips, hoogteprofiel, routedetails, etc.
 • Vier hotelovernachtingen (woensdag 28 mei check-in en zondag 1 juni check-out) op basis van een 2 persoons-kamer of een 1 persoons-kamer in het Gran Ultonia Hotel in Girona.
 • Elke ochtend een uitgebreid wielrennersontbijt voor de start.
 • Uitgebreid verzorgingspakket voor onderweg, inclusief Kalkman sportvoeding.
 • Technische ondersteuning
 • Een complete outfit met het Limited Edition Grupetto x Girona wielershirt, windstopper én cycling BIB short. Oh en voor elke dag een paar frisse, nieuwe koerssokken. Dit alles t.w.v. €250,-
 • Toproutes (eigenlijk nog meer dan top)
 • Van elke etappe een GPX-bestand
 • Een bezemwagen die je oppikt bij onherstelbare materiaalpech (of als je echt niet meer kunt)
 • Gepersonaliseerd stuurbord. Wel zo leuk elkaar bij de voornaam noemen.
 • Na afloop een finishers medaille.
 • Én een Finishers Rooftop Party op zaterdagavond 31 mei 2025 op het dakterras van het hotel!

Dat alles tot 1 juli met vroegboekkorting vanaf € 699,-!

De inschrijving aan het event is exclusief heen- en terugreis. Deze dien je zelf te regelen met de auto of met het vliegtuig.

Tevens is het pakket exclusief dagelijks diner. We overnachten in het Ultonia Hotel midden in het centrum van Girona, kies dus zelf in welke mate je hiervan wilt genieten!

Informatie

Voorbereiding

Op 3 mei hebben we een pre-event vanuit Arnhem, waar je weer info krijgt en parcours- en materiaaltips mét uiteraard een drankje en lekkere Spaanse tapas en natuurlijk een rondje fietsen. 80km Gravel over de Veluwe. We sturen je hiervoor einde maart 2024 een uitnodiging.

Kun je er 3 mei niet bij zijn dan volgt er op dinsdagavond 6 mei 2025 is er een webinar van onze ‘Gravel-Meisters’ Jacco en Martin.

Vervoer

Deelnemers dienen op eigen gelegenheid het vervoer naar de start en finishplaats Girona te organiseren.

Technische Service

De gehele trip is er technische hulp met twee mekaniekers.

Er is een bezemwagen indien het technisch mankement zodanig is dat je niet meer door kunt fietsen. In dat geval bel je het noodnummer en wordt je opgehaald.

Inschrijving

Er kunnen maximaal 75 deelnemers mee doen.

PRIJZEN DEELNAME GRAVELTY GIRONA 2025

 • Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 2p kamer VROEGBOEKTARIEF TOT 1 JULI 2024: € 649 (na 1 juli € € 744) 
 • Deelname voor 1 persoon inclusief hotelarrangement op basis van een 1p kamer VROEGBOEKTARIEF TOT 1 JULI 2024: € 949 (na 1 juli € € 1.049) 

Er zijn slechts 15 arrangementen op basis van een 1p kamer beschikbaar.

Hotelarrangement:

 • Hotelarrangement op basis van 2-persoons of 1-persoons kamer voor vier nachten (aankomst woensdagmiddag/avond 28 mei 2025 en vertrek zondagmiddag 1 juni 2025). Eventueel nachten bijboeken kan direct via het hotel.
 • De organisatie contact je voor eind maart om in overleg tot kamerindeling te komen. Na je inschrijving kun je per mail op info@nltourrides.nl ook al aangeven met wie je de kamer wilt delen mocht je die naam al weten. Boeken van een 1-persoons kamer is gelimiteerd tot 15 deelnemers.

Annuleren:

 • Tot 1 januari 2025 kosteloos annuleren
 • Tot 1 maart 2025 75% refund bij annuleren
 • Tot 15 april 2025 50% refund bij annuleren
 • Vanaf 15 april 2025 geen refund

Heb je vragen neem dan contact op met onze klantenservice: 06 42 12 71 26.

Heb jij geen gravelbike maar wil je toch mee doen?

Deze kun je eenvoudig huren in Girona of bij NL Tour Rides. De kosten voor een Bergamont gravel bike van NL Tour Rides zijn € 125, telefonisch te reserveren bij onze klantenservice: 06 42 12 71 26. Exclusief vervoer van de fiets naar Girona. Daarvoor dien je zelf zorg te dragen.

© Copyright - NL Tour Rides