Factuurverwerking

Facturen scannen en herkennen

Door middel van Object Character Recognition software, OCR software, kunnen inkomende facturen worden geconverteerd naar een data bestand. En dat maakt automatische factuurverwerking mogelijk. ICreative biedt verschillende oplossingen om dit te realiseren.

De voordelen van automatische factuurverwerking

 1. Realtime inzicht in de factuur status
  Altijd direct en real time inzicht in de facturenstroom en de nog openstaande facturen. U heeft altijd actueel inzicht in de reeds betaalde en nog lopende verplichtingen.Hierdoor bewaakt kunt u het proces goed bewaken en heeft u alle stambestanden centraal, binnen het financiële pakket.
 2. Meer overzicht en controle
  Door middel van automatische factuurherkenning worden alle velden ingevuld. Vervolgens kan de factuur digitaal gecontroleerd en goedgekeurd worden (workflow), waarna de financiële afdeling de factuur betaalbaar stelt en hij automatisch wordt doorgezet. U weet altijd waar of bij wie een factuur zich bevindt en of deze reeds betaald is of niet.
 3. Het reduceren van kosten
  Door het automatiseren van de factuurverwerking kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Zo bespaart u enerzijds op uw personeelskosten en anderzijds op het papierverbruik.
 4. Geen facturen meer die kwijtraken
  Doordat u te allen tijde kunt inzien waar en bij wie een factuur zich bevindt, raken facturen nooit meer kwijt. Verantwoordelijken krijgen automatische herinneringen wanneer er nog facturen zijn die nog niet zijn gecontroleerd en/of goedgekeurd.
 5. Tijdsbesparing
  Met de intelligente scanoplossing (OCR) worden digitale facturen automatisch ingelezen en kunnen papieren facturen, na gescand te zijn, ook automatisch worden ingelezen. Hier komen dus geen handmatige handelingen meer aan te pas.
 6. Facturen eenvoudig terugvinden
  In Easy Invoice heeft iedere gebruiker een persoonlijk digitaal archief waar hij/zij middels een zoekfunctie direct de gewenste factuur kan opvragen. Vind direct de factuur die u zoekt door het gebruik van zoekwoorden.
 7. Minder gevoelig voor fouten
  Door het proces te automatiseren en gebruik te maken van OCR (Optical Character Recognition) sofware worden het aantal fouten geminimaliseerd. De gegevens op de factuur worden automatisch gecontroleerd aan de hand van het overeenkomende crediteurennummer in de database.
 8. Archivering / ruimtebesparing
  Iedere gebruiker bouwt automatisch een digitaal doorzoekbaar en persoonlijk archief op. Met dit digitale archief bespaart u ruimte, papier en kunt u alles in een handomdraai terugvinden.